CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
ŠKETAKO Denis
Foto: Osebni arhiv Denisa Šketaka
Galerija slik

ŠKETAKO, Denis


Rojen: 
21. september 1988, Trbovlje
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Osnovno šolo je obiskoval v Hrastniku, srednjo ekonomsko šolo v Trbovljah in program Visoke poslovne šole na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. S športom se ukvarja od otroštva, ko je začel trenirati košarko v Košarkaškem klubu Hrastnik. Bil je v pionirski, kadetski, mladinski in članski selekciji, vendar je po 14 letih košarko zamenjal za t. i. dolgi triatlon (3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka).

Leta 2011 je prvič tekmoval v Celovcu in osvojil 657. mesto od 2846 nastopajočih. Pri dvaindvajsetih letih in dveh letih treninga je tako postal prvi Zasavčan z nazivom "železni mož - Ironman". Večje uspehe je začel dosegati po letu 2013, ko je njegov trener postal Sašo Rupnik. Od leta 2014 se s triatlonom ukvarja kot profesionalni športnik. Leta 2016 je kot prvi Slovenec postal evropski prvak v poljskem mestu Poznan.


Dela

Viri in literatura

G. Lisec: Železni Denis Šketako, Hrastov list 2016, št. 17, str. 27–29. Dostopno na: http://hrastov-list.si/image/HrastovList_zasplet-17.pdf (vpogled: februar 2018)
Spletna stran Denis Šketako: https://www.denissketako.com/media-appearances/ (vpogled: februar 2018)

 


Glej tudi

link   Denis Sketako the triathlete


Prispeval/-a: Ana Černuta Deželak, Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik
Zadnja sprememba: 22.2.2018, Ana Černuta Deželak, Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5