CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
ŠKRINAR MAJDIČ Majda
Foto: Osebni arhiv
Galerija slik

ŠKRINAR MAJDIČ, Majda


Rojena: 
29. maj 1958, Trbovlje
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Po končani osnovni šoli se je vpisala na trboveljsko gimnazijo. Srednješolska leta so bila zanjo zelo aktivna , saj je uživala v šoli in številnih izvenšolskih dejavnostih: dramski skupini, mladinski organizaciji, organizaciji klubov OZN. Že v gimnazijskih letih je mnogim pomagala prebroditi težave pri matematiki, iskala načine, kako približati lepote matematike tistim, ki so se borili s hudimi predsodki, strahovi. Tako je tudi dozorela njena odločitev za pedagoški poklic. Študij je nadaljevala v Ljubljani na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo– smer pedagoška matematika.
Po diplomi leta 1982  je z veseljem sprejela mesto učiteljice matematike na takratni Rudarski šoli v Zagorju in tako začela svojo pedagoško pot. Od leta 1993 pa poučuje na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje.
Bila je prva predsednica državne predmetne komisije za poklicno maturo iz matematike (od 2002 do 2008) in orala ledino na področju eksterne poklicne mature iz matematike. Leta 2013 je prejela državno nagrado na področju šolstva za življenjsko delo na področju srednjega šolstva. Nominirana je bila tudi za nagrado Zasavc leta 2013. Skupaj s kolegoma je prejela srebrno priznanje za leto 2013 za inovacijo: Ustno ocenjevanje pri MAT z vodeno razpravo na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje. To nagrado podeljuje Območna zbornica Zasavje. Vesela je  vseh teh priznanj, najbolj pa je ponosna na to, da je vsa leta obdržala ljubezen do svojega poklica in neizmerno energijo in voljo za nove podvige, nove projekte, s katerimi še vedno pomaga mladim, da odkrivajo lepoto matematike, željo po znanju, dokazovanju. Vesela je tudi, da zna stopiti iz strogih matematičnih okvirov in odkriva pri dijakih tudi druge potenciale. V vseh letih je spoznala mnoge čudovite mlade ljudi in verjame, da je položila kar nekaj kamenčkov v mozaik njihovega dozorevanja, učenja, znanja. Vesela je, da je kljub občasnim željam po spremembah ostala v Trbovljah, saj je Zasavje zanjo najlepše, odnosi pristnejši kot v večjih krajih. Je pa zaskrbljena, ker mnogi njeni odlični dijaki po uspešnem študiju ne najdejo več poti nazaj v domače okolje.


Dela

Soavtorica štirih zbirk vzorcev pisnih nalog iz matematike, ki so jih v letih 2000 do 2002 izdali na GESŠ Trbovlje, soavtorica zbirke nalog Matematika na poklicni maturi (zbirka maturitetnih nalog z rešitvami 2003-2008), izdal RIC .


Viri in literatura

Osebni pogovor.


Glej tudi

link   Cobiss bibliografija


Prispeval/-a: Robert Čop, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje
Zadnja sprememba: 17.5.2017, Robert Čop, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5