CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
ŠTEH Vid
Foto: Osebni arhiv
Galerija slik

ŠTEH, Vid


Rojen: 
21. oktober 1984, Trbovlje
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Diplomant primerjalne književnosti in slovaškega jezika, lokalni javnosti znan tudi kot kolumnist občinskega glasila Sr(e)čno Trbovlje, ki je v besedni dvoboj zapletel Polono Malovrh, novinarko časnika Delo iz Trbovelj, in tako časopisno dopisovanje/obrekovanje spet povzdignil na kulturno raven.

Vid Šteh je sicer avtor dveh pesniških zbirk: Nepopolni konec sveta – nerimana pesniška zbirka, ki je izšla leta 2012 in Prelomnica, zbirka polna pesmi v verzih, ki je izšla leta 2015. Je tudi aktivni pisec spletnih dnevnikov oz. bloger, saj ustvarja kar štiri bloge: Razgledano - blog filmskih recenzij, Hrupobrzec - blog glasbenih recenzij, Brez laži med vrsticami - blog literarnih recenzij in Temno pero - blog o skrivnostih. Ne mika pa ga le besedna umetnost, preizkusil se je tudi v filmskih vodah, kot režiser in scenarist je ustvarjal z ekipo F.U.D. Loke studio, njihove izdelke pa lahko najdete na spletnem kanalu YouTube.

Zadnji izziv, ki ga je Štehu prineslo življenje, je glasba. Kot aktivni preučevalec uporabnih spletnih digitalnih vsebin in portalov je svoj glasbeni prvenec (album The Fall of Grey) poslal v svet prek svetovnega spleta.

Trenutno je zaposlen v trboveljskem šolstvu in učencem pomaga reševati učne težave.


Dela

Pesniški zbirki:

Nepopolni konec sveta, 2012
Prelomnica, 2015


Blogi:

Razgledano - blog filmskih recenzij
Hrupobrzec - blog glasbenih recenzij
Brez laži med vrsticami - blog literarnih recenzij
Temno pero - blog, kjer piše o skrivnostih

 Viri in literatura

Osebni pogovor


Glej tudi

link   Cobiss bibliografija


Prispeval/-a: Robert Čop, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje
Zadnja sprememba: 17.5.2017, Robert Čop, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5