CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
HORVAT Dušan
Foto: Dušan Horvat. Avtor fotografije: Matjaž Jambriško. Vir: Arhiv Občine Vojnik
Galerija slik

HORVAT, Dušan


Rojen: 
8. januar 1960, Celje
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Dušan Horvat je obiskoval osnovno šolo na Frankolovem ter nato srednjo gradbeno in višjo strokovno gradbeno šolo v Celju. Živi v Dolu pod Gojko pri Frankolovem. 

Njegovo pot zaznamuje veliko prostovoljnega dela. Od leta 1994 je predsednik Prosvetnega društva Anton Bezenšek Frankolovo. Kot glavni organizator sodeluje že 26 let pri vsakoletni odmevni prireditvi Ostanimo prijatelji. Po njegovi zaslugi se odvijajo različni dogodki na področju kulture. Velikokrat pomaga v drugih društvih in organizacijah. Od leta 2005 je član Župnijskega pastoralnega sveta Župnije Frankolovo in strokovni član gradbenega odbora pri obnovi in vzdrževanju cerkvenih objektov na Frankolovem. Je tudi ustanovni član Vinogradniško-vinarskega društva občine Vojnik; kot pridelovalec odličnega vina ga
mnogokrat podari za dogodke v kraju. Dušan Horvat je bil od leta 1994 član, od leta 2002 pa je predsednik Sveta Krajevne skupnosti Frankolovo. V času njegovega vodenja Sveta KS so bili v kraju doseženi številni pozitivni rezultati na vseh področjih, saj vestno in zavzeto rešuje probleme v krajevni skupnosti, živi s krajem in za kraj. Peti mandat je član Občinskega sveta Občine Vojnik ter član različnih delovnih teles Občinskega sveta.

Za večletno zavzeto vodenje Sveta KS Frankolovo in Prosvetnega društva Anton Bezenšek Frankolovo, za organizacijo prireditve Ostanimo prijatelji, za nesebično pomoč sokrajanom ter društvom in organizacijam v kraju je Dušan Horvat v letu 2019 prejel zlati vojniški grb.


Avtorica besedila: mag. Mojca Skale


Dela

Viri in literatura

Informacije posredoval Dušan Horvat (september 2019)
Arhiv Občine VojnikGlej tudiPrispeval/-a: Janja Jedlovčnik, Osrednja knjižnica Celje
Zadnja sprememba: 17.12.2019, Janja Jedlovčnik, Osrednja knjižnica Celje

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5