CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
ILOVAR Nuša
Foto: Ilovar, N.: Slike v mislih. Žalec, 2004
Galerija slik

ILOVAR, Nuša


Rojena: 
12. december 1969, Ljubljana
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Umetnica, pesnica in pisateljica s cerebralno paralizo, ki je bila rojena v Ljubljani, danes pa živi v Žalcu, s svojim ustvarjanjem dokazuje, da invalidnost ni vzrok, da človek ne more globlje izražati svojih misli in biti pri tem uspešen. Ker je zaradi cerebralne paralize priklenjena na invalidski voziček, je morala večino svojega otroštva preživeti v bolnišnicah ter v Centru za usposabljanje invalidnih otrok. Zaradi telesne počasnosti in nerazumljivega govora tudi ni imela možnosti za nadaljnje izobraževanje, vendar pa je njene telesne ovire niso odvrnile od volje do življenja, ki jo izkazuje na vsakem koraku. Poleg izdanega romana in pesniških zbirk svoja dela objavlja tudi v raznih literarnih revijah. Zaradi svoje dejavnosti je bila opažena tudi v širšem okolju. Tako je bila leta 2000 nominirana za Slovenko leta. Za bogato ustvarjalnost na književnem področju je leta 2005 prejela Savinovo priznanje Občine Žalec. Leta 2008 pa je prejela priznanje Andragoškega centra Slovenije za za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja.


Dela

Strah pred samoto, 1999
Klovnom življenja, 2000
Slike v mislih, 2004
Igra usod, 2007
Potovanje v globine, 2009
Šepet brezčasja, 2012
Ostrina utripa: zvočni posnetek, 2012Viri in literatura

 


Glej tudi

link   Osebna spletna stran
link   Vizita.si
link   Dnevnik
link   Cobiss bibliografija


Prispeval/-a: Karmen Kreže, Medobčinska splošna knjižnica Žalec
Zadnja sprememba: 6.3.2019, Karmen Kreže, Medobčinska splošna knjižnica Žalec

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5