CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
KIDRIČ Branko
Foto: Arhiv knjižnice
Galerija slik

KIDRIČ, Branko


Rojen: 
13. september 1962, Celje
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Otroštvo je preživljal v Cerovcu pod Bočem blizu Rogaške Slatine. Leta 1981 je končal Srednjo tehniško šolo v Celju, smer gradbeništvo, nato se je vpisal na Tehniško fakulteto v Mariboru in marca 1987 postal univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva. Še istega leta se je zaposlil v projektivnem biroju v Rogaški Slatini. Leta 1989 je na Univerzi v Zagrebu vpisal podiplomski študij ob delu, ki ga je 1992 zaključil in si pridobil naziv magister znanosti s področja gradbeništva. Pred vstopom na področje lokalne samouprave je bil sedem let zaposlen kot projektant.
V letih od 1990 do 1994 je aktivno deloval kot član Skupščine bivše skupne Občine Šmarje pri Jelšah. Leta 1994 je bila z reorganizacijo slovenske lokalne samouprave na novo ustanovljena Občina Rogaška Slatina in istega leta je bil mag. Branko Kidrič izvoljen kot prvi župan novonastale občine. Za župana je bil ponovno imenovan na volitvah v letih 1998, 2002, 2006 in 2010.
Mag. Branko Kidrič je aktiven tudi na številnih drugih področjih. Od leta 2005 je predsednik Sveta savinjske regije in od leta 2012 predsednik Razvojnega sveta Savinjske regije. Leta 2008 je bil izvoljen za predsednika Društva gradbenih inženirjev in tehnikov Celje ter imenovan za člana Izvršnega odbora Društva gradbenih konstruktorjev. V Košarkarskem klubu Rogaška je bil 20 let aktiven igralec, zadnje desetletje aktivnega športnega udejstvovanja pa tudi kapetan članske ekipe, ki se je v tistem obdobju prvič uvrstila v 1. slovensko košarkarsko ligo. Od leta 1998 je član Upravnega odbora Košarkarskega kluba Rogaška. Je pa tudi ustanovni član Lions kluba Rogaška, ki deluje že od leta 2003.
Za občino Rogaška Slatina je za čas njegovega vodenja značilen živahen naložbeni razvoj. Rezultati vlaganj so: posodobljena oz. zgrajena cestna infrastruktura vključno s sedmimi krožišči, urejene kolesarske poti, zgrajena oz. posodobljena vodovodna omrežja na večjem delu območju občine, več kot podvojene stanovanjske zmogljivosti ter obnovljeni oz. na novo zgrajeni številni objekti na področju vzgoje in izobraževanja, kulture, športa in zdravstva. Pod njegovim vodstvom Rogaška Slatina dobiva podobo vse lepše urejenega kraja, kar pričajo številna priznanja in listine: listina Občina po meri invalidov (2008), Srebrna medalja Entente Florale (2008), priznanje za najlepše urejen izrazito turističen kraj (2006, 2009, 2011 in 2013).


Dela

 


Viri in literatura

 Gradivo za pripravo Celjskega biografskega leksikona, 2013


Glej tudiPrispeval/-a: Jerneja Medved, Knjižnica Rogaška Slatina
Zadnja sprememba: 28.10.2013, Jerneja Medved, Knjižnica Rogaška Slatina

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5