CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
OJSTERŠEK DRNOVŠEK Vesna
Foto: Osebni arhiv Vesne Ojsteršek Drnovšek, foto Tim Šfiligoj
Galerija slik

OJSTERŠEK DRNOVŠEK, Vesna


Rojena: 
21. marec 1968, Trbovlje
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Z namiznim tenisom se je začela ukvarjati pri šestih letih v NTK Kemičar Hrastnik. Po končani osnovni šoli se je vpisala na srednjo ekonomsko šolo v Ljubljano. Tam je trenirala v slovenskem centru za namizni tenis, kjer je deloval svetovno priznani trener in svetovni prvak Hsi Enting in njegova žena Lin Mei Qun. Trenirala je še za NTK Kovina Olimpija in Zgonik Trst Italija. Sodelovala je na treh balkanskih igrah, 26-ih mednarodnih turnirjih, 15-ih evropskih prvenstvih in na dveh svetovnih prvenstvih in skupaj opravila 46 nastopov za državno reprezentanco Jugoslavije.

Posamezno je bila dvakrat kadetska prvakinja (1981, 1982), dvakrat mladinska prvakinja (1982, 1984), s šestnajstimi leti je leta 1984 postala najmlajša članska prvakinja do sedaj. Dvakrat je postala ekipna članska prvakinja (NTK Kemičar Hrastnik – 1988, NTK Kovina Olimpija - 1990). Na Balkanskih prvenstvih je v Ivangradu (1983) osvojila 3. mesto pri članicah v dvojicah s sestro Andrejo, v Atenah (1984) 1. mesto pri članicah ekipno, V Plevnu (1985) 1. mesto pri članicah ekipno in 3. mesto pri mešanih dvojicah z Zoranom Primorcem. Na evropskih prvenstvih je osvojila šest medalj: Topolčani (1981) 3. mesto kadetsko ekipno, Hollabrunn (1982) 2. mesto kadetsko posamezno, Linz (1983) 1. mesto mešane dvojice z Ilijo Lupuleskom, Moskva (1984) 2. mesto članice ekipno, Haag (1985) 2. mesto mladinke posamezno, Pariz (1988) 3. mesto članice ekipno.

Svojo športno kariero je končala pri starosti 23 let in se podala v poslovne vode. Rodila je dva sinova (Tilen 1995, Erik 1999) in se leta 1996 poročila z Markom Drnovškom. Leta 2002 sta s sestro Andrejo in njenim možem Jožetom Urhom obudili hrastniško namiznoteniško dejavnost z ustanovitvijo novega kluba NTK Hrastnik – Šola namiznega tenisa Vesne in Andreje Ojsteršek. V njem opravlja funkcijo predsednice in trenerke. Od 2010 je selektorka slovenske ženske namiznoteniške reprezentance.Dela

Viri in literatura

Osebni dnevniki in izrezki iz časopisov


Glej tudi

link   Dnevnik - intervju
link   NTZS


Prispeval/-a: Ana Černuta Deželak, Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik
Zadnja sprememba: 5.3.2019, Ana Černuta Deželak, Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5