CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
OJSTERŠEK URH Andreja
Foto: Vir: Tennis tavolo, maj 2010, str. 40
Galerija slik

OJSTERŠEK URH, Andreja


Rojena: 
25. julij 1963, Trbovlje
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Celuloidna namiznoteniška žogica jo spremlja od rane mladosti, ko je začela nastopati za klub NTK Kemičar Hrastnik. Nato je nekaj let nastopala za ljubljansko Olimpijo, konec igralske kariere pa je dočakala v Italiji. Osvojila je številne naslove državne in republiške prvakinje: državna prvakinja nekdanje Jugoslavije ekipno (1988), sedem let zapored (1980-1987) je bila prvakinja Slovenije v posamični konkurenci in konkurenci parov. Bila je stalna članica jugoslovanske namiznoteniške reprezentance, ob osamosvojitvi pa tudi slovenske.

Vzporedno z igralsko kariero se je 1986 pričela njena trenerska pot. V domačem klubu NTK Kemičar Hrastnik so pod njeno taktirko postali enkrat prvak in dvakrat viceprvak nekdanje Jugoslavije ter polfinalisti mednarodnega pokala Nancy Evans. Z možem Jožetom Urhom (poročena sta od 1986, prav tako namiznoteniškim trenerjem) sta svoji karieri od 1989 do 2001 nadaljevala v Italiji, kjer je Namiznoteniška zveza Italije Andrejo izbrala za delo v nacionalnem centru Modena. V tem času je vzgojila 5 vrhunskih namiznoteniških italijanskih reprezentantov.

Leta 2001 se je vrnila v Slovenijo. V sezoni 2002/2003 je prevzela trenerske dolžnosti v NTK Tempo Velenje in s sestro Vesno obudila hrastniško namiznoteniško dejavnost z ustanovitvijo novega kluba. Obenem je 2006 postala selektorka slovenske članske ženske namiznoteniške reprezentance. S podpisom pogodbe z namiznoteniško zvezo Italije se od 2009 njeno delo zopet nadaljuje v Italiji.Dela

Viri in literatura

Osebni pogovor


Glej tudi

link   Italijanska namiznoteniška zveza


Prispeval/-a: Ana Černuta Deželak, Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik
Zadnja sprememba: 5.3.2019, Ana Černuta Deželak, Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5