CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
OVNIK Gašper
Foto: Osebni arhiv
Galerija slik

OVNIK, Gašper


Rojen: 
13. junij 1982, Trbovlje
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Gašper Ovnik, rojen 1982 v Trbovljah, je osnovnošolsko in srednješolsko šolanje končal v Trbovljah, študij pa nadaljeval na Fakulteti za šport v Ljubljani, kjer je leta 2008 diplomiral. Kot dijak Gimnazije Trbovlje in študent Fakultete za šport je bil vseskozi Zoisov štipendist. V času študija je v Ljubljani vodil košarkarsko šolo Triumf in pod njenim okriljem poletne košarkarske tabore za mlade.

Po končanem študiju se je kot profesionalni trener mladinskega pogona zaposlil v Košarkarskem klubu Rudar. Od leta 2008 poučuje na Osnovni šoli Ivana Cankarja v Trbovljah kot športni pedagog. Vzporedno z delom je vodil ekipe mlajših selekcij KK Rudar Trbovlje in KK Hrastnik ter organiziral več športnih dogodkov za mlade.

V svoji športni karieri je kot plavalec dosegel državni naslov v kategoriji mlajših dečkov. Zadnja leta se posveča dvoranski in ulični košarki, kjer spada med najuspešnejše igralce na svetu. Od leta 2007 je bil štirikrat državni prvak v igri košarke 1 na 1 ter trikrat državni prvak z ekipo ulične košarke. V letu 2016 je njegova ekipa 3 na 3 postala evropski prvak, na svetovnem prvenstvu pa prejela bronasto medaljo.

Največji športni dosežki:
- tirikratni državni prvak v igri ulične košarke 1 na 1
- trikrat državni prvak z ekipo ulične košarke.
- leta 2016 s slovensko reprezentanco postane evropski prvak v ulični košarki (3 na 3)
- leta 2016 s slovensko reprezentanco osvoji bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v ulični košarki (v igri 3 na 3)


Dela

Viri in literatura

osebni pogovor z avtorjem


Glej tudi

link   Gašper Ovnik na youtubu


Prispeval/-a: Robert Čop, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje
Zadnja sprememba: 6.3.2019, Robert Čop, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5