CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
PRATNEMER Lidija
Foto: Arhiv knjižnice
Galerija slik

PRATNEMER, Lidija


Rojena: 
23. september 1951, Slovenske Konjice
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Osnovno šolo je obiskovala v Slovenskih Konjicah, Kajuhovo gimnazijo v Celju, od leta 1970 do 1974 pa Pravno fakulteto v Ljubljani. V času študija je živela v Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana, kjer je tudi pomagala, študij prava pa ji je kljub temu uspelo zaključiti v štirih letih, brez da bi ponavljala kakšen izpit. V zavodu se je prvič srečala z invalidnimi otroki, nato pa v društvu Sožitje od leta 1978 še z osebami z motnjami v duševnem razvoju.
Svojo prvo zaposlitev je imela v Konusu, kjer je delala do leta 1977, nato pa se je zaposlila v pravosodju kot sodnica na konjiškem sodišču.
Vključena je v skoraj vsa invalidska društva, je tudi predsednica Sveta za invalide pri Občini Slovenske Konjice. Na področju prostovoljstva nudi občanom Slovenskih Konjic in Oplotnice brezplačno pravno pomoč. Leta 2010 je prejela častno priznanje Občine Slovenske Konjice, konjiški zlati grb.


Dela

 


Viri in literatura

 Osebni razgovor z Lidijo Pratnemer (februar 2018).


Glej tudiPrispeval/-a: Ana Miličevič, Splošna knjižnica Slovenske Konjice
Zadnja sprememba: 19.2.2018, Ana Miličevič, Splošna knjižnica Slovenske Konjice

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5