CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
ROJC Majda
Foto: Majda Rojc. Avtor fotografije: Matjaž Jambriško. Vir: Arhiv Občine Vojnik
Galerija slik

ROJC, Majda


Rojena: 
21. marec 1954, Celje
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Obiskovala je osnovno šolo ter I. gimnazijo v Celju in končala Pedagoško fakulteto v Mariboru.

Z delovanjem v Vojniku je zaznamovala vrsto generacij osnovnošolcev, najprej kot učiteljica matematike, nato kot ravnateljica Osnovne šole Vojnik v petih mandatih. Njeno sodelovanje z Občino Vojnik sega v leto 1994. Njena največja odlika je bila predanost delu, ki ga je opravljala. Njena pozitivna razmišljanja in bogate delovne izkušnje so bile vedno dobrodošle in ji dale še dodaten zagon za pripravo investicijskih projektov šole. Sadovi njenega sodelovanja z Občino Vojnik so: priključitev Podružnične osnovne šole Šmartno v Rožni dolini, nova Podružnična osnovna šola Socka, nov prizidek in nova podoba Osnovne šole Vojnik, nova večnamenska dvorana pri Podružnični osnovi šoli Nova
Cerkev in izgradnja nove telovadnice v Vojniku. Osnovna šola Vojnik je v času njenega vodenja in skupnega delovanja s kolektivom veliko pridobila, tudi cerfitikat “Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja”. Poudariti velja sodelovanje učencev v številnih regijskih projektih in tekmovanjih, ozaveščanje in izobraževanje staršev z različnimi predstavitvami, sodelovanje pevskih zborov s češkimi mladinskimi pevskimi zbori, sodelovanje v Šolski košarkarski ligi, podpora za delovanje številnih izven šolskih dejavnosti, pomoč pri izvajanju občinskih prireditev, sodelovanje in podpora številnim društvom v kraju. 

Za dolgoletno vodenje na izobraževalnem področju na OŠ Vojnik in podružničnih šolah ter odprtega sodelovanja z lokalnim okoljem je leta 2000 prejela srebrni vojniški grb in leta 2011 zlati vojniški grb.


Avtorica besedila: mag. Mojca Skale


Dela

Viri in literatura

M. Jurgec: Majda Rojc – prejemnica Zlatega grba Občine Vojnik, v: Ogledalo, 2011, št. 84, str. 40 – 41.
Slovo ravnateljice Majde Rojc, v: Ogledalo, 2014, št. 101, str. 13 – 14.
Informacije posredovala Majda Rojc (julij 2019)
Arhiv Občine VojnikGlej tudiPrispeval/-a: Janja Jedlovčnik, Osrednja knjižnica Celje
Zadnja sprememba: 17.12.2019, Janja Jedlovčnik, Osrednja knjižnica Celje

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5