CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
SEKIRNIK Marija
Foto: Arhiv knjižnice
Galerija slik

SEKIRNIK, Marija


Rojena: 
23. marec 1934, Velika Nedelja
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Poročila se je že v času študija. Rodila sta se ji dva otroka in pet vnukov. Pripravništvo je opravljala na okrajni upravi za gozdarstvo v Mariboru. Na kmetijski zadrugi v Slovenj Gradcu na gozdnem oddelku je postala vodja za gojenje in drevesničarstvo. Z reorganizacijo je večino delovne dobe delala na delovnem mestu vodje Izobraževalnega centra Gozdnega Gospodarstva. S pripojitvijo lesne industrije je nadaljevala delo na istem delovnem mestu v Lesni Slovenj Gradec vse do upokojitve. Leta 2001 sta se z možem preselila v Slovenske Konjice.
1985 je bila odlikovana za uspehe pri delu z redom zaslug za narod s srebrno zvezdo, leta 1988 je prejela še nagrado Ivana Bertonclja, za izredne uspehe izobraževanja odraslih v Sloveniji.


Dela

2004 pravljica Ljubljanski muc.
2010 pravljici Zajči in Kahlica Zebe.
2011 avtobiografija: Življenja barka, v samozaložbi, namenjena ožjim družinskim članom.
2012 zbirka štirih pravljic z naslovom: Pravljična deželica števil: Družina 10, Družina 20, 30, 40 in vse do 100, Števila se pravljično seštevajo in odštevajo, Števila se pravljično delijo in množijo.
Viri in literatura

 Informacije posredovala: Marija Sekirnik (2014).


Glej tudi

link   Cobiss bibliografija


Prispeval/-a: Ana Miličevič, Splošna knjižnica Slovenske Konjice
Zadnja sprememba: 11.6.2020, Ana Miličevič, Splošna knjižnica Slovenske Konjice

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5