CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
SEKIRNIK Marija
Foto: Arhiv knjižnice
Galerija slik

SEKIRNIK, Marija


Rojena: 
23. marec 1934, Velika Nedelja
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Poročila se je že v času študija. Rodila sta se ji dva otroka in pet vnukov. Pripravništvo je opravljala na okrajni upravi za gozdarstvo v Mariboru. Na kmetijski zadrugi v Slovenj Gradcu na gozdnem oddelku je postala vodja za gojenje in drevesničarstvo. Z reorganizacijo je večino delovne dobe delala na delovnem mestu vodje Izobraževalnega centra Gozdnega Gospodarstva. S pripojitvijo lesne industrije je nadaljevala delo na istem delovnem mestu v Lesni Slovenj Gradec vse do upokojitve. Leta 2001 sta se z možem preselila v Slovenske Konjice.
1985 je bila odlikovana za uspehe pri delu z redom zaslug za narod s srebrno zvezdo, leta 1988 je prejela še nagrado Ivana Bertonclja, za izredne uspehe izobraževanja odraslih v Sloveniji.


Dela

2004 pravljica Ljubljanski muc.
2010 pravljici Zajči in Kahlica Zebe.
2011 avtobiografija: Življenja barka, v samozaložbi, namenjena ožjim družinskim članom.
2012 zbirka štirih pravljic z naslovom: Pravljična deželica števil: Družina 10, Družina 20, 30, 40 in vse do 100, Števila se pravljično seštevajo in odštevajo, Števila se pravljično delijo in množijo.
Viri in literatura

 


Glej tudi

link   Cobiss bibliografija


Prispeval/-a: Ana Miličevič, Splošna knjižnica Slovenske Konjice
Zadnja sprememba: 7.3.2019, Ana Miličevič, Splošna knjižnica Slovenske Konjice

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5