CeljskoZasavski.si CeljskoZasavski.si
xCeljskozasavski.si

Biografski leksikon celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov info@celjskozasavski.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
VIDMAR ŠALAMON Hedviga
Foto: Arhiv knjižnice
Galerija slik

VIDMAR ŠALAMON, Hedviga


Rojen: 
1. januar 1942, Zagreb (Hrvaška)
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Pripravništvo in kasneje službo je opravljala na Katastrskem uradu Okraja Celje in Slovenskih Konjicah, kasneje tudi na Občinski upravi in pri zasebnih delodajalcih.
Prostovoljno je sodelovala v humanitarnih organizacijah, delala z osebami z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Opravljala likovno dejavnost z otroki v vrtcih, šolah in društvih. Je organizatorka kulturnih prireditev in srečanj. Ob vsem tem že vrsto let aktivno sodeluje pri različnih likovnih dejavnostih.
Za svoje delo je prejela nagrade na področjih: RO Rk Slovenije- zlata plaketa, ZPMS-Zlata plaketa za dolgoletno delo, SZS-Srebrno priznanje za delo v OO sindikata. Prejela je priznanje in nagrado Občine Konjice ob Prazniku kulture na Slovenskem 2006, številna priznanja in nagrade za likovno in dejavnost v umetnostni grafiki v: Franciji, na Madžarskem, v BiH, Hrvaškem in Mehiki.


Dela

 


Viri in literatura

 Informacije posredovala: Hedviga Vidmar Šalamon (2015).


Glej tudiPrispeval/-a: Ana Miličevič, Splošna knjižnica Slovenske Konjice
Zadnja sprememba: 11.6.2020, Ana Miličevič, Splošna knjižnica Slovenske Konjice

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci primorci pomurci gorenjci združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5